Data: 2016-03-06 16:48:16
Temat: Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym
Od: Qrczak <q...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2016-03-06 15:31, obywatel Jarosław Sokołowski uprzejmie donosi:
> Pan Pszemol napisał:
>
>>>>>>> http://smacznapyza.blogspot.com/2015/01/karkowka-sus
zona-z-ponczochy.html
>>>>>> http://smacznapyza.blogspot.com/2014/12/suszony-scha
b-wieprzowy-na-ostro-schab.html
>>>>>
>>>>> Też dobre ale z doświadczenia wiem, że ten tłuszczyk karczkowy dodaje
>>>>> smaku :)
>>>>
>>>> Obie fotki ładne, ale też jakoś bardziej mi ślinka cieknie na tamten
>>>> tłuszczyk ;-)
>>>>
>>>> A teraz pytanie do Jarka - czy ta polędwica ze zdjęcia powyżej ma Twoim
>>>> zdaniem prawidłową średnicę czy też jest "spuchnięta" zastrzykami?
>>>
>>> Też pytanie! To jest kształt i rozmiar anatomiczny schabu, być może lekko
>>> nawet zredukowany w opisanym procesie suszenia. Ani śladu zastrzyków
>>> ni spuchnięcia.
>>>
>>> --
>>> -- Tak sobie właśnie myślałem... Czerwony... -- mruczał do siebie. -- Mój
>>> ulubiony kolor... A jaki był duży?
>>> -- Prawie taki jak ja.
>>> -- Tak sobie właśnie myślałem. Prawie tak duży jak Prosiaczek --
>>> powiedział
>>> smutno sam do siebie. -- Mój ulubiony rozmiar. Tak, tak.
>>
>> Jarku, myślisz że ten akurat był zrobiony z Prosiaczka??? :-)))
>
> No przecież, że nie wołowy! Jak parówka?!
No to dupa. Wołowa oczywiście.
Q
--
Niektórzy zarzucają mi bycie szowinistą, a ja zawsze w takiej sytuacji
powtarzam, że to nieprawda, bo szowiniści to tacy goście, którzy
uważają, że kobieta powinna siedzieć w kuchni.
Ja natomiast uważam, że w kuchni też może coś popsuć.
|