Data: 2016-03-08 18:03:29
Temat: Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 8 Mar 2016 06:48:51 -0600, Pszemol napisał(a):
> "FEniks" <x...@p...fm> wrote in message
> news:56de77f5$0$692$65785112@news.neostrada.pl...
>> W dniu 07.03.2016 o 23:27, Ikselka pisze:
>>> Dnia Mon, 7 Mar 2016 22:47:49 +0100, FEniks napisał(a):
>>>
>>>> W dniu 07.03.2016 o 22:28, Ikselka pisze:
>>>>> Ewa zna - bowiem jak niedawno napisała, rozpoznaje PRZED kupnem, czy np
>>>>> takie buraki mają wewnątrz miąższu czarne korkowate obszary i... nie
>>>>> kupuje
>>>>> takich. No istny rentgen w oczach :-))
>>>>>
>>>> Ach ach, cóż za wysublimowana uszczypliwość!
>>>>
>>>> BTW Wystarczyło czytać ze zrozumieniem, jak zwykle. Nie znam SMAKU
>>>> "korkowatych" buraków, bo nawet JEŚLI zdarzy mi się takie kupić, to po
>>>> prostu wyrzucam PRZED zjedzeniem. Po przekrojeniu już widać, nawet bez
>>>> rentgena. Teraz jasne? He he
>>>
>>> Napisałaś dokładnie: "Takich nie kupuję".
>>> Serio wymagasz cytatu, aby coś przyznać?
>>> A nie chce mi się, nie warto.
>>
>> Serio wymagam. A, i pamiętaj, że post ma więcej niż jedną linijkę.
>
> Ewa, przejęzyczyłaś się tam...
> Napisałaś "takich nie kupuję" a pewnie myślałaś napisać "takich nie gotuję".
> Ja się domyśliłem co chciałaś napisać, nie przejmuj się :-)
Specjalnie dla Ciebie:
https://groups.google.com/d/msg/pl.rec.kuchnia/KlK-O
Suj2IY/ZrpWeiIfCAAJ
"FEniks
27 lut
W dniu 26.02.2016 o 23:49, XL pisze:
>> W dniu piątek, 26 lutego 2016 21:16:34 UTC+1 użytkownik FEniks napisał:
>>> W dniu 26.02.2016 o 18:53, XL pisze:
>>>> Także buraki z chorobami grzybowymi miąższu (np czarne skorkowaciałe
>>>> twarde miejsca wewnątrz) mają "ten" smak.
>>> Nie mam pojęcia, takich nie kupuję.
>>>
>> Nie możesz PRZED kupieniem wiedzieć
> Mogę.
>> , czy one to mają, bo tego nie widać na zewnątrz. Więc mijasz się z prawdą 3-]
> A nawet jeśli się pomylę, to wyrzucam w całości, więc nie mogę wiedzieć,
> jak smakują. Ale co kto lubi.
> Ewa
"
Jakieś inne watpliwości?
|