Data: 2002-01-08 13:28:47
Temat: Re: Nowa strona
Od: "sassanach" <s...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Cześc,
ja tez pisze na strone i zamieszczam czasem tam jakies przepisy i znam aż za
dobrze ten problem. Sama nie raz bije sie z myslami, czy jesli gdzies jadlam
cos fajnego i dano mi w miare dokładny przepis pozwalajacy na odtworzenie
dania, to czy moge opisać jak to zrobiłam ja i wpiac na strone jako moj.
Pzreciez ja tego nie wymyslilam, czesto dostaje od kogos, kto znalazl cos w
jakiejs gazecie czy pismie i przepisal. Czasem zdarza sie ze nie mozna
ustalic nawet zrodla pierwotnej receptury, bo bylo to dawno. I jest dylemat
czy zostawic tylko dla siebie czy jednak sie odwazyc i opublikowac w mojej
wersji?
Osoby zajmujące sie opracowywaniem receptur korzystaja porzeciez w jakis
sposob z doświadczen innych osob, szukając np inspiracji.
Nie chce rozpoczynac kolejnej duskusji na temat ktory jest czesto walkowany
na grupie, ale musialam napisac chciaz dwa slowa.
Pozdrawiam wszystkich
Sassenach
|