Data: 2003-02-24 12:06:08
Temat: Re: O chlebie - nie bylo w archiwum?
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: "Piotr Szuta" <l...@p...com>
> Na 12 godzin przed wrabianiem chleba, wymieszaj zakwas z lodówki z 5
> szklankami maki zytniej dodajac tyle letniej wody (okolo 3 szklanek),
> aby
> ciasto przpominalo gesta smietane.Jak wzrosnie to dodaj to do reszty
> maki.
> Piotr
Piotr - straszliwie duzo tego chleba wyjdzie...
Nie bardzo umiem wyliczac proporcje...
ale probowalam zrobic [na probe] chlebek razowy z maki zytniej razowej na drozdzach
[niestety, zrobil sie niewielki zakalec, ale...
cala sprawa wyglada interesujaco..., a co najwazniejsze - smacznie :-)
chetnie sprobowalabym zrobic na zakwasie, ale chlebek musialby byc z polowy kilograma
maki - to i tak duzo, jak dla mnie...
Poradzisz cos?
Pozdrowka :-)
Barbara
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.456 / Virus Database: 256 - Release Date: 2003.02.19
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|