Data: 2005-02-18 13:49:09
Temat: Re: O makaronach-pytanie.
Od: "Stanislaw Trepczyk" <t...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> NIe hartuj go pod woda - wlosi twierdza, ze w ten sposob traci sie walory
> smakowe.
>
> Moze twoja piekna polowa mowi jakies szczegoly?
>
> Generalnie na 100 r. makaronu daje sie litr wody, gotuje sie na wolnym
ogniu
> bez przykrycia. Wyjmujesz "al dente" czyli troche twardawy. Napewno nie
> robisz mu prysznic.
O!
Dobrze uslyszec inne zdanie niz wlazne .
Moja Pani nie miala argumentow dlaczego mam nie ...."hartrowac" makaraonu.
Napisze tylko,ze moj sposob gotowania makaronu daje mozliwosc przechowywania
(nadmiaru) na kilka dni w lodowce.Oczywiscie stwardnieje, ale wystarczy na
minute wrzucic go do wrzatku i jest "pelnosprawny".
Natomiast bez "hartowania" staje sie "ciapa" po kilku godzionach.A moze
uzywam nie "tych"makaronow?
Stanislaw
|