Data: 2004-10-26 20:46:52
Temat: Re: O pizzy jeszcze... hint technologiczny
Od: "alien71" <j...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "eM eL" <b...@g...pl> napisał w wiadomości
news:clm3dr$ktl$1@inews.gazeta.pl...
> I.P. <i...@g...de> napisał(a):
>
>> Jest Ci to wiadome z praktyki, bo wlasnie w programie tel., gdzie
> pokazywano
>> takie pieczenie pizzy, powiedziane bylo o wysokich kosztach nagrzania
>
> Mam "pizza stone" od lat i wlasnie tak to dziala. Kamien ten rozgrzewa
> sie
> w ciagu ok. 10 minut, tyle ile potrzeba piecykowi. Sa pewnie rozne takie
> kamienie do pieczenia pizzy w tym byc moze takie, ktore wymagaja
> baaaaaardzo
> dlugiego nagrzewania.
>
> Moj kamien ma ok. 34 cm srednicy (13 cali) i ok 1,5 cm grubosci, jest
> nieco
> karbowany na gorze (dzieki temu jest cyrkulacja powietrza pomiedzy
> kamieniem
> a dnem pizzy) i dosyc ciezki jak na swoje gabaryty. Nie wiem jaka to
> firma
> gdyz napisane na nim jest tylko "CR Italia."
>
>
>>
>> A daje taki efekt jak pieczenie na kamieniu?
>
> Pizza piecze sie rownomiernie i sie nie przypala. Podobnie cisteczka i
> inne
> wypieki. IMO genialny wynalazek.
>
> --
>><eM eL><Washington, D.C.><
>><There's no place like 127.0.0.1><
>
> --
> Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl ->
> http://www.gazeta.pl/usenet/
A gdzie takie cudo można kupić?
Pozdrawiam i smacznego.
|