Data: 2007-01-02 11:09:08
Temat: Re: Obiad!
Od: "JaMyszka" <f...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 2 Sty, 10:57, "czeremcha " wrote:
> > Natomiast mam inne pytanie: zostało mi pół opakowania (takiego chyba 0,5
> kg)
> > pszenicy na kutię z przygotowań Wigilijnych. Co można z niej zrobić
> > nie_na_słodko? (jakieś potrawy może obiadowe?)Możesz ugotować na pęczaku pszennym
bardzo smaczny krupnik. Moja szwagierka
> bardzo się zdziwiła w święta, że pęczak pszenny, który ona kupuje na
> krupnik, to inna nazwa pszenicy na kutię.
> Możesz też ugotowany pęczak przepuścić przez maszynkę z dodatkiem
> zrumienionej cebulki i grzybów suszonych, albo niewielkiej ilości dowolnego
> mięsa /niekoniecznie surowego/ i zrobić kotlety.
Pamiętam jeszcze z czasów PRL-u kotlety rybne.
Mieliłam ugotowaną kaszę jaglaną (sądzę, że swobodnie można do
tego wykorzystać wspomnianą przenicę) i wędzoną makrelę, a potem
już robiłam tak jak mielone kotlety mięsne (przyprawy, jajko,
panierka). Podawałam z surówką z kiszonej kapusty i było bardzo,
bardzo...
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html ; http://ortografia.pl/
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://www.fah.pooh.priv.pl/
|