Data: 2004-10-17 09:43:24
Temat: Re: Obiad weselny
Od: "Snigdha" <s...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Stanisław Remuszko" <r...@a...net> napisał w
wiadomości news:cksgrk$nt$1@mamut.aster.pl...
| aperitif: wytrawny szampan
nie pasuje
| przystawki: tatar, śledź po polsku, nóżki w galarecie, półmisek zimnych
mięs
| (cielęcina, karkówka, kindziuk, szynka)
| rosół domowy z koperkiem i lanymi kluseczkami
| przysmażane pierogi domowe z kapustą i grzybami
| kotlet schabowy panierowany, kapusta zasmażana, ziemniaki
| tort weselny, kawa, herbata, słodki szampan
Jak po polsku, to raczej jakieś nalewki. Jeśli pierogi są z kapustą, to po
co kapusta zasmażana do schabu? A ogólnie to moim zdaniem za dużo, za ciężko
i za tłusto.
S.
|