Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: vcore <mail*wytnij*@vcore.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Obieraczki.
Date: Sun, 23 Oct 2011 15:40:41 +0200
Organization: vcore gfx
Lines: 22
Message-ID: <j815h6$6ms$1@inews.gazeta.pl>
References: <1pm9hmrhgfc56.14wjt3ti5blts$.dlg@40tude.net>
NNTP-Posting-Host: adfm135.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1319377254 6876 79.184.116.135 (23 Oct 2011 13:40:54 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 23 Oct 2011 13:40:54 +0000 (UTC)
X-User: vcore
In-Reply-To: <1pm9hmrhgfc56.14wjt3ti5blts$.dlg@40tude.net>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.22) Gecko/20090605
Thunderbird/2.0.0.22 Mnenhy/0.7.6.0
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:338941
Ukryj nagłówki
W dniu 2011-10-22 21:48, Ikselka pisze:
> Jakie macie i polecacie?
> Chodzi mi o szczelinowy nożyk, ostry, cienko obierający, z gładkim (z
> ząbkowanym mam dobrą) ruchomym ostrzem, z pałąkowatym mocowaniem ostrza,
> żeby obierki się nie blokowały...
> Miałam obieraczkę Pedrini lata całe, ale już przyszedł na nią koniec.
> Niby są takie w Allegro, ale może jest coś lepszego? - zanim kupię,
> chciałabym skonsultować się z użytkownikami różnych innych :-)
Zainteresuj się obieraczkami z ostrzami ceramicznymi, one trzymają ostrość bardzo
długo, tylko
trzeba na nie uważać znacznie bardziej niż te z metalowymi ostrzami - głównie podczas
mycia.
Ja miałem do niedawna obieraczkę którą dostałem gratis z szatkownicą Boernera, ona
miała bardzo
drobne ząbki - i od tamtej chwili używam tylko takich, o ile komuś nie przeszkadzają
mikroskopijne
rowki na obieranym produkcie to polecam. Ząbkowane ostrze ma tą zaletę że trzyma
ostrość
nieporównywalnie dłużej niż gładkie.
--
Sigmeo Sp. z o.o. - Agencja interaktywna
www.sigmeo.pl / k...@s...pl
NIP 622-276-68-17 REGON 301772480 KRS 0000389386
|