Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
-for-mail
From: "TomekD" <t...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Obieranie kiełbasy
Date: Sun, 26 Sep 2004 21:53:12 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 24
Sender: t...@p...onet.pl@pa71.kozieglowy.sdi.tpnet.pl
Message-ID: <cj76m0$j4i$1@news.onet.pl>
References: <cj6g0e$e3d$1@nemesis.news.tpi.pl>
<1...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: pa71.kozieglowy.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.onet.pl 1096228352 19602 217.98.163.71 (26 Sep 2004 19:52:32 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 26 Sep 2004 19:52:32 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:216700
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Joanna" <z...@a...pl> napisał w wiadomości
news:1499.000008d3.4156e684@newsgate.onet.pl...
> >
> Krakowsiej i żywieckiej w sklepie NIGDY nie obierają ,one mają specyficzne
> osłonki nie takie jak na normalnych np.zwyczajnej czy nawet wiejskiej z
> których lepiej lub gorzej ale jakoś się da obrać.
Ja namiętnie kupuję krakowską suchą Krakusa, pokrojoną na 'przezroczysto' i
to po zdjęciu flaka/osłonki przed krojeniem.
Zjawisko to ma miejsce w PiP w Poznaniu.
Po licznych bojach co do zdejmowania flaka i grubością krojenia w innych
sklepach wydaje mi się że wszystko zależy od determinacji kupującego.
O ile delikatna prośba (tylko proszę pokroić bez flaka...) najczęściej
działała, to uzyskanie właściwej grubości plastra zależy już od chęci osoby
krojącej do wykonania 15 zamiast 5 ruchów posuwisto-zwrotnych przy krojeniu
i chyba jednak możliwości technicznych czyli stanu maszyny do krojenia.
TomekD
|