Data: 2006-12-18 06:36:10
Temat: Re: Obróbka kulinarna - tłumaczenie
Od: Magdalena Bassett <i...@b...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Krysia Thompson wrote:
> sluchaj - jak chce dusic,\to niech dusi :PPPP
>
>
>>MB
>
>
>
> Pierz
> K.T. - starannie opakowana
Ja to sie ze smiechu udusilam. All battered chickens, unite!
a zeby nie bylo, ze... sprobuj gruby kotlet schabowy naciac w poprzek
jak kieszen, nadziac suszonymi zurawinami, natrzec ultuczonym pieprzem,
majerankiem i sola, przysmazyc szybko na oliwie z maslem na goracej
patelni i podlac woda lub bialym winem, dusic na malym ogniu pod
pokrywka 30 min. albo az miekkie. Podac z ziemniakami i salata. A na
deser dzis byly truskawki, ktore zbieralam u eco-farmera w lipcu. Deser
smakujacy latem.
MB
|