Data: 2015-03-09 13:33:48
Temat: Re: Oby Wam smacznie zawsze było!
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .03.2015 o 12:24 Ikselka <i...@g...pl> pisze:
> Dnia Mon, 09 Mar 2015 11:08:55 +0100, Trefniś napisał(a):
>
>> Fabryczny cukier puder bardzo często zawiera antyzbrylacze. Niestety,
>> niektóre z nich są wyczuwalne w smaku.
>> Dlatego ja zawsze cukier puder przygotowuję z cukru krystalicznego,
>> mielę
>> w młynku do kawy.
>> Zakładam, że on nie zawiera antyzbrylaczy.
>
Ikselka jak zwykle tworzy wielopiętrowe koncepcje, oparte na swojej
niewiedzy.
Jak najbardziej są dostępne na rynku cukry krystaliczne bez antyzbrylaczy.
Lepiej - są też cukry pudry bez antyzbrylaczy!
Poszukaj w sieci - choćby oferty Krajowej Spółki Cukrowej SA
Ja antyzbrylacze w cukrze pudrze wyczuwałem doskonale, stąd namawiam do
mielenia cukru krystalcznego.
Oczywiście jedni mają bardziej wyczulony zmysł smaku i są szefami kuchni.
Inni tylko gotują :)
--
Trefniś
|