Data: 2015-03-09 13:28:32
Temat: Re: Oby Wam smacznie zawsze było!
Od: wolim <n...@p...tu>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-03-09 o 13:07, FEniks pisze:
> Cukru pudru używam bardzo mało. Paczka półkilogramowa wystarcza mi
> pewnie na rok. Zazwyczaj używam pudru do lukru albo do posypywania
> ciast, ale w takiej postaci nie wyczuwam w nim nic złego. Kiedyś, jako
> dziecko, posłodziłam herbatę pudrem i faktycznie dziwnie trochę
> smakowała, inaczej od posłodzonej cukrem, poza tym zmętniała. Jeśli to
> za przyczyną antyzbrylaczy, to pewnie stosują je tam od dawien dawna.
Od kiedy, to nie wiem. Ja, odkąd pamiętam, zawsze wyczuwałem ten dziwny
smak. A i herbata posłodzona pudrem dziwnie zalatuje. To chyba jest
dowód na to, że nie jest to czysty, zmielony cukier.
>> Szczerze mówiąc, dzieci też nie przepadają. Jak im się tort kupi na
>> urodziny, to połowa zostaje. A torty kupujemy pyszne, żeby mi nikt nie
>> zarzucił, z cukierni z dziada pradziada, z tradycjami, którą mamy w
>> okolicy.
>
> Dzieci chyba w ogóle nie są amatorami tortów, z tego co zauważyłam.
Dzieci znajomych jedzą, aż im się uszy trzęsą :)
Moje nie bardzo. Wolą, na ten przykład, żelki lub czekoladę, zresztą ja
też :)
Pozdrawiam,
MW
|