Data: 2000-04-27 13:55:58
Temat: Re: Odp: Seler
Od: Joanna Sereinig <j...@j...krakow.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Haczyk napisał(a):
> z całkiem sporej sztuki można sobie zrobić pastę na kanapki. jest naprawdę
> bardzo dobra.
> gotujemy selera, ale tak żeby był trochę twardy bo przecieramy go później na
> tarce tej najmniejszej (na cieniutkie paseczki) dodajemy kilka ugotowanych i
> również przetartych jajek (ilość do smaku) dodajemy majonezu i przypraw
> (pieprz, sól i co tam kto jeszcze lubi) i na chleb.
> Haczyk
>
Zamiast jajek (to dla cierpiących na nadmiar cholesterolu) można wraz z
gotowanym selerem zmiksować gotowaną marchew i korzeń pietruszki (tego
ostatniego w nie bardzo dużej ilości) - ma piękny kolor i na pewno inny smak.
Do smaku np. śmietana czy jogurt (zamiast majonezu) i przyprawy - do woli i
według gustu.
Joanna
|