Data: 2001-11-26 15:43:19
Temat: Re: Odp: kruche ciasto
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Gusiak" <k...@l...com.pl> napisał w wiadomości
news:slrna04lar.aj6.koraga@kermit.linkor.com.pl...
> Ela <e...@p...onet.pl> napisał(a):
> >> > Wstawia się do lodówki czy do zamrażalnika lodówki?
> >> Prawidlowo - do lodowki.
> >Do zamrażalnika tylko wtedy, gdy chcesz utrzeć na tarce, np. na wierzch
> >ciasta.
>
> A tak właściwie to po co się je wstawia do lodówki?
> Jak się upiecze takie nie zimne, to co? Przecież jak się wsawi do
piekarnika,
> to i tak się ogrzeje.
> Może to głupie pytanie, ale zawsze mnie to ciekawiło ;)
Ciepłego nie da się ani pokroić - lepi się do noża, ani rozwałkować - lepi
się do ciasta mąka i wchłania strasznie dużo mąki i potem się proporcje
ciasta zmieniają - za dużo mąki i masz twarde ciasto do rąbania siekiera...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|