Data: 2002-08-05 17:10:58
Temat: Re: Ogorki kiszone - kapcie
Od: b...@d...com.pl (Herbatka)
Pokaż wszystkie nagłówki
----- Original Message -----
From: "syso" <s...@p...fm>
To: <p...@n...pl>
Sent: Monday, August 05, 2002 1:03 PM
Subject: Ogorki kiszone - kapcie
. Czego nie nalezy robic, zeby sie uchronic przed kapciami ?
>
> Pozdrawiam
> Sylwia w ogorkowym nastroju
>
Czasem ogorki sa winne a czasem niewlasciwe przechowywanie - jak jest duzy
upal, to ogorkom starcza 2-3 dni "na zewnatrz" a pozniej to najlepiej je
wsadzic do lodowy, lub do zimnej piwnicy(idealnie do piwniczki w ziemi,
takiej, jakie jeszcze na wsiach bywaja) - ukiszone ogorki trzymane w cieple
(wystarczy temperatura pokojowa) robia sie zazwyczaj miekkie. Zalecalabym
tez dac duzo chrzanu i czosnku - tez pomagaja "ujedrnic skore" ;-)
Herbatka
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|