Data: 2002-10-25 06:56:33
Temat: Re: Omlet - pytanie
Od: "rapatang" <r...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> "rapatang" wrote
> > > Hmm, na pewno nie Pani do mnie. Aga jestem ;)
> > dziekuje Agatko
>
> Aga od Agnieszki :)
>
> > 1,2 nie trzepiemy bialka
> > 3. oparty na ubitym bialku
>
> Dokladnie.
>
> > co to znaczy obracam, czy jak sie domyslam pieczesz taki omlet z 2
stron
?
> >
> > mnie sie wydawalo ze jesli ma byc wyrosniety to nie mozna go z dwoch
stron
> > smazyc bo opadnie, no nie rozumiem tego fragmentu
>
> Pozdrawiam
> Agnieszka Biernacka
a wiec wiem juz wiecej, moja mama zawsze robila wg przepisu nr 2 czyli
zoltka bialka maka mleko :)
i nigdy jej nie przyszlo do glowy by robic to inaczej
wykonalismy wczoraj przepis numer 3 czyli z ubita na sztywno piana (nie
dodalem maki)
super hiper ale chyba moje podniebienie przywyklo do numeru 2iego
mimo ze piana byla na dwa palce ;-)
i smazony z dwoch stron
i i z powidel z renetki - z zeszlego roku
skad te male ale - jak dla mne byl za delikatny,
ale zrobie go jeszcze kilka razy moze przywykne a w ta piane mozna wsypac
tyle roznosci ze to mnie kusi
--
Rapatang
|