Data: 2006-04-14 18:46:02
Temat: Re: Owoce/warzywa w USA - czemu sie tak szybko psuja???
Od: Magdalena Bassett <n...@b...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Tatiana wrote:
> Dnia Fri, 14 Apr 2006 08:44:40 -0700, Waćpanna lub waćpan Magdalena Bassett,
> w wiadomości <news:443FC368.3050800@bluemoonlavender.com> zawarł, co
> następuje:
>
>
>>99%
>>kukurydzy, ktora idzie na pasze, jest GM. Tak samo z innymi roslinami na
>>pasze. Mieso z tych zwierzat nie jest zdrowe dla ludzi, a jednak sie je
>>sprzedaje.
>
>
> Argumenty naukowe poproszę na tę niezdrowość mięsa. Najlepiej takie, których
> publikacje można znaleźć w NCBI http://ncbi.nlm.nih.gov
> Bo obryzgałam ze śmiechu monitor.
Naukowe argumenty...
Dwa podstawowe:
1. Allergeny powodujace coraz wiecej uczulen (30 lat temu uczulone
dziecko bylo rzadkoscia, a teraz?)
2. Przenoszenie przez mieso odpornosci na antybiotyki (transfer of
antibiotic resistance markers),
Ale GM to nie tylko czyste mieso, ale i tez geny zwierzece wystepujace w
roslinach - ciekawe, co na to weganie?
No i najgorsze ze wszystkiego to wyniszczanie flory i fauny przez "
transfer of transgenes through cross-pollination, unknown effects on
other organisms (e.g., soil microbes), and loss of flora and fauna
biodiversity" czego po polsku jakos nie potrafie, sorry.
to tylko takie podstawowe argumenty. Nie chce mi sie kopac po
internecie, bo i tak Cie nie przekonam, a sama wiem, w jaki stanie
zdrowotnym jestem ja, jedzaca zdrowe jedzenie od wielu lat, i moi
rowiesnicy tego nie przestrzegajacy.
Magdalena Bassett
|