Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!n
ot-for-mail
From: Joanna Sereinig <j...@j...krakow.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: PARAPETÓWA
Date: Wed, 02 Feb 2000 15:20:21 +0100
Organization: -
Lines: 31
Message-ID: <3...@j...krakow.pl>
References: <wfLl4.30541$Hi2.688170@news.tpnet.pl> <3...@s...com.pl>
<879355$q18$1@helios.man.lublin.pl> <3...@p...ch>
Reply-To: j...@j...krakow.pl
NNTP-Posting-Host: red181.jagiellonia.krakow.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; x-mac-type="54455854";
x-mac-creator="4D4F5353"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Mailer: Mozilla 4.05 (Macintosh; I; PPC)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:22242
Ukryj nagłówki
Paul Urstein napisał(a):
> <...>
>
> Inna wersja tego samego przysmaku sprawdzona ze 100 razy:
> nie obrane (ale dzielnie umyte!) kartofle przekrojone na pol.
> Kazda polowka posypana czyms innym : czerwona papryka, czosnek-puder, kminek i
> tak dalej do woli i zawsze troche soli. Do pieca do miekkosci, nie dosc ze
> dobre, to jeszcze ladne!!
> Korniszon i kieliszek oczywiscie ABSOLUTNIE NIE PRZESZKADZA!!!
>
> Przepraszam ze krzycze, ale wstaje z potwornej grypy (3 tygodnie i 4 kilo...)
> glodny jestem jak wilk, a co jem, to mi nie smakuje... brrr do diabla z ta
> grypa
>
> --
> Amicalement Paul Urstein
Cześć, Paul,
miło Cię widzieć z powrotem. mam nadzieję, że jak najszybciej staniesz na nogi
(Twoje kubki smakowe też).
Pomysł z tymi pieczonymi kartofelkami jest wspaniały, na pewno wypróbuję w
weekend.
Pozdrawiam
Joanna
|