Data: 2014-10-13 07:30:17
Temat: Re: Paluchy w jedzeniu.
Od: "Alek" <alek67@PRECZ_ZE_SPAMEM.poczta.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "czeremcha" <1...@g...com> napisał
W dniu niedziela, 12 października 2014 19:01:55 UTC+2 użytkownik Alek
napisał:
> Użytkownik "czeremcha" napisał
> > Chciałabym, żeby raz pokazali, że potrafią tak samo nałożyć i
> > ułożyć
> > potrawę korzystając ze sztućców...
> Ale po co?
No nie mów, że twoim zdaniem umiejętność posługiwania się sztućcami do
serwowania nie powinna mieścić się w kompetencjach kucharza wydającego
potrawy...
===
Moim zdaniem każdy rzemieślnik dobiera sobie takie narzędzia i metody
pracy, które są dla niego najwygodniejsze i zapewniają uzyskanie
najlepszego efektu najmniejszym kosztem. I ocenia się fachowca po
efekcie a nie po takich duperelach, to nie jest szkoła tylko życie.
Sądzę, że potrafi wszystko co potrafić powinien, bo przecież przeszedł
całą drogę od szkół poprzez praktykę w dobrych kuchniach. Nie od razu
był gwiazdą i na pewno został dobrze dotarty przez różnych szefów. Ale
po co teraz ma się mozolić, skoro ma do dyspozycji metodę wygodniejszą
i szybszą?
|