Data: 2006-05-04 08:30:16
Temat: Re: Pańska skórka poraz n-ty
Od: "batory" <b...@p...beztego.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Michał Komorowski" <k...@w...pl> napisał w wiadomości
news:e3ca4h$sql$1@inews.gazeta.pl...
> batory napisał(a):
>> A przyciśnięty rzekł, że nie ma tam mleka, jajek, jest za to tylko i
>> wyłącznie cukier + nieco krochmalu + nieco żelatyny + nieco jakiegoś
>> syropu coby te różowe smugi się zrobiły.
>
> Syrop to woda różana.
> Już nieraz eksperymentowałem z pańską skórkę, i potrafię osiągnąć smak
> bardzo
> podobny, ale konsystencja - ni cholery. Podejrzewam jakiś dziwaczny
> zagęszczacz,
> który mi nie przychodzi do głowy - moje wychodzą bowiem takie ciągiutki,
> jak
> krówki, a w temp. pokojowej winny być twarde jak jasny gwint.
> I co masz na myśli przez "krochmal"?!?
>
Anatol ma rację, krochmal to inaczej skrobia czyli mąka ziemniaczana. Zaś co
się tyczy konsystencji ps to ta, którą ja kupuję nie jest twarda jak kamień,
tylko prawie od razu ciągutka. A jak robisz ów specyjał?
Pozdr. - A.
|