Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.ipartners.pl!news1.ebone.net!news.ebone.net!diablo.theplane
t.net!news.theplanet.net!newspost.theplanet.net!not-for-mail
From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Parapetówa
Date: Mon, 28 May 2001 11:36:33 +0100
Organization: Home
Lines: 35
Message-ID: <g...@4...com>
References: <9et6ae$t32$1@galaxy.uci.agh.edu.pl>
<N...@r...com.pl>
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
NNTP-Posting-Host: modem-186.idaho.dialup.pol.co.uk
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: newsg3.svr.pol.co.uk 991046630 23701 62.137.63.186 (28 May 2001 10:43:50
GMT)
NNTP-Posting-Date: 28 May 2001 10:43:50 GMT
X-Complaints-To: a...@t...net
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:52665
Ukryj nagłówki
Mayo - kobieto ! hehe
czy ktos juz sugerowal czy to w innym watku w ogole... ziemniaki
pieczone z dipami. Nie pamietam, czy ten ktos pisal o
kartofelkach caluch czy w czastki.
Proponuje kartofelki (wieksze, wiec chyba kartofle) pociachac w
czastki a la pomarancze, wrzucic do woreczka platik. z lyzka
oliwy, potrzasnac solidnie, zeby wszytkie czastki byly pokryte
oliwa, wyrzucic na blache, posypac czym sie chce - sola
seler./czosnkowa, przyprawa jakas (ja uzywam takie cos co sie
nazywa prrzyprawada do dan z ziemniakow), ziola jakies, kminek .
To upiec i miec rozne dipy do maczania, jak kartofelki beda
dobrze zrumienione i chrupiace. U nas to leci migiem - i
przygotowanie i jedzenie (plus - minimum mycia garow!) . Tylko
pieczenie troche trwa, ale wtedy mozesz zabawiac gosci.
Krysia
>From: {Wilma}
>
>>
>> A ja zaproponowalabym abys kupil same "paleczki" nozek
>> kurczaka i opiekl je
>> w podawanej tu wiele razy recepturze musztarda z miodem.
>> pozdr. Wilma
>>
>
>Primo: jestem kobieta.
>Secundo: paleczki????
>
>--
>Maya
>"When God made man, she was only testing"
K.T. - starannie opakowana
|