Data: 2006-03-05 23:02:06
Temat: Re: Parowane "racuchy" - ktos zna..?
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le dimanche 5 mars 2006 ? 22:20:22, dans <qCIOf.3691$G%2.1973@trnddc07> vous écriviez
:
> Moja babcia (z Lubelszczyzny) robila takie"parowance" z ciasta racuchowego
> (czy czegos bardzo podobnego) -- puchate, miekkie parowane kluchy
...
> Robilem tak: 2 szklanki maki, 1 szklana mleka, drozdze wystartowane w mleku
> z lyzeczka cukru (z tym to zawsze trzabe eksperymentowac tutaj - ja w USA),
> dwa jajka, dwie lyzki tluszczu. Czyli ciasto jak na racuchy.
...
Moim zdaniem (ale nie jestem z Lubelszczyzny), ciasto za "bogate".
Probowales bez jajek ?
Ewcia
--
Niesz
|