Data: 2007-08-26 19:04:23
Temat: Re: Pasta kokosowa - Creamed coconut
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <fasivq$odr$1@nemesis.news.tpi.pl>, "morghul" <t...@o...pl>
wrote:
> Witam,
> siostrzyczka przy ostatnich odpowiedzinach zarzuciła mnie tym
> specyfikiem. Dla nie kumających co to za wynalazek śpieszę z
> wyjaśnieniem iż jest to nic innego jak zmielony na pastę orzech
> kokosowy. Bardzo tłuste i bardzo aromatyczne. W temperaturze
> pokojowej jest twarde, o konsystencji margaryny, po ogrzaniu w
> gorącej wodze robi się 'śmietana'. Wyczuć można drobinki bielma
> kokosowego.
>
> Curry na wszelkie sposoby już przerobiłem, jakies pomysły jak
> spożytkować to cudo? :) Raczej proste i nie wymagające siedzenia
> 2-3h w kuchni (brak czasu).
>
> P.S. Mam tego jeszcze ponad kilogram.
Użyć jako dodatek do curry.
Władysław
--
Najgorszą radą, jaką można udzielić większości ludzi jest: bądź sobą.
|