Data: 2005-01-03 22:48:10
Temat: Re: Pasta na chleb z czerwonej fasoli z czosnkiem?
Od: Sabinka <s...@t...tuniema.pf.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Mon, 3 Jan 2005 17:08:24 +0100, "Marek W."
<t...@p...nospam.onet.pl> wrote:
>
>A jest jeszcze cus co sie "dahl" nazywa ale to z soczewicy sie robi..
IMO dahl-e robi sie z roznych straczkowych. Z soczewicy moze
najlatwiej bo sie najszybciej rozgotowuje. No i to chyba najczesciej
zupa jest, choc mozna gotowac do mocnej gestosci. Mi wychodzily
czasami takie, ze po wystygnieciu lyzka w nich stala :)
Wogole "dahl" chyba oznacza w Indiach ziarna roslin straczkowych.
--
Pozdrawiam, Sabina
(z adresu usun co trzeba)
www.pajacyk.pl
|