Data: 2008-09-18 15:28:47
Temat: Re: Pasta z czerwonej papryki?
Od: "Prawusek" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
news:1u2xqphi9vh2r.16w9c6y2z4os5.dlg@40tude.net...
> Dnia Wed, 17 Sep 2008 23:46:27 +0200, Prawusek napisał(a):
>
> > "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
> > news:b66wr4tbeq7f$.2tmw6k2tarnv.dlg@40tude.net...
> >
> > Lubisz paprykę faszerowaną? Ale niekoniecznie ryżem i mięsem, a
> > warzywami? Wystarczy poddusić warzywa (marchew, cebulę, białe korzenie),
> > każde osobno, wymieszać, doprawić i nadziewać strąki - zapasteryzować w
> > słoikach - pracy nie ma dużo, ale niebo w gębie w zimie, gdy zimno i
> > niekolorowo.
>
> Lubię. jednak wolę faszerować zieloną, póki nie słodka. Ma ostrzejszy,
> bardziej paprykowy smak. To warzywne nadzienie ciekawe :-)
Nie wiem, czy nie zamieszczałem, nawet mam gdzieś nadzienie z duszonej
białej kapusty...
Ja tam wolę czerwoną faszerowaną, byle była gruba i jędrna.
Wczoraj wymyłem beczki i bańki kapusciane - tym włoskim proszkiem -
faktycznie - usuwa zapachy.
Zjadłem dobre salcesoniki ze sklepu zapakowane w folię, ale receptury
polskie, wiejski i ozorkowy, zapiłem piwem domowej roboty Dark Mild Ale -
pychotka i idzie w głowę... Mam dobrze!
|