Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pasta z czerwonej papryki?
Date: Thu, 18 Sep 2008 17:46:48 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 35
Message-ID: <skprn556e7j6.vzulbet8iw7m$.dlg@40tude.net>
References: <o...@4...net>
<garr8u$1qq$2@nemesis.news.neostrada.pl>
<1...@4...net>
<garslj$49s$1@nemesis.news.neostrada.pl>
<j83bj1ibpt7f$.rmnus6rz1tfe$.dlg@40tude.net>
<gartck$r1o$1@atlantis.news.neostrada.pl>
<b66wr4tbeq7f$.2tmw6k2tarnv.dlg@40tude.net>
<gartul$sc4$1@atlantis.news.neostrada.pl>
<1...@4...net>
<gats6k$qp5$1@atlantis.news.neostrada.pl>
Reply-To: i...@g...pl
NNTP-Posting-Host: bnh123.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1221752816 1220 83.28.253.123 (18 Sep 2008 15:46:56 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 18 Sep 2008 15:46:56 +0000 (UTC)
X-User: ikselk
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:315450
Ukryj nagłówki
Dnia Thu, 18 Sep 2008 17:28:47 +0200, Prawusek napisał(a):
> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
> news:1u2xqphi9vh2r.16w9c6y2z4os5.dlg@40tude.net...
>> Dnia Wed, 17 Sep 2008 23:46:27 +0200, Prawusek napisał(a):
>>
>>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>>> news:b66wr4tbeq7f$.2tmw6k2tarnv.dlg@40tude.net...
>>>
>>> Lubisz paprykę faszerowaną? Ale niekoniecznie ryżem i mięsem, a
>>> warzywami? Wystarczy poddusić warzywa (marchew, cebulę, białe korzenie),
>>> każde osobno, wymieszać, doprawić i nadziewać strąki - zapasteryzować w
>>> słoikach - pracy nie ma dużo, ale niebo w gębie w zimie, gdy zimno i
>>> niekolorowo.
>>
>> Lubię. jednak wolę faszerować zieloną, póki nie słodka. Ma ostrzejszy,
>> bardziej paprykowy smak. To warzywne nadzienie ciekawe :-)
>
> Nie wiem, czy nie zamieszczałem, nawet mam gdzieś nadzienie z duszonej
> białej kapusty...
> Ja tam wolę czerwoną faszerowaną, byle była gruba i jędrna.
> Wczoraj wymyłem beczki i bańki kapusciane - tym włoskim proszkiem -
> faktycznie - usuwa zapachy.
> Zjadłem dobre salcesoniki ze sklepu zapakowane w folię, ale receptury
> polskie, wiejski i ozorkowy, zapiłem piwem domowej roboty Dark Mild Ale -
> pychotka i idzie w głowę... Mam dobrze!
A ja upiekłam tę paprykę na pastę - stygnie sobie. Gruchy do borówek
obieram, do smażenia. Śliwki potem - do octu :-)
--
"(...)Zewszad rozlegaly sie surowe upomnienia:Jestes niczym,zapomnij o
sobie,zyj innymi!Gdym moje Ja po raz czwarty napisal,poczulem sie jak
Anteusz ziemi dotykajacy!Grunt odnalazlem pod nogami.Utwierdzic sie w tym
Ja wbrew wszystkiemu,z maximum bezczelnosci.(...)"
Z Gombrowicza :-)
|