Data: 2002-03-14 12:20:15
Temat: Re: Pasztet Podrobowy (P)
Od: "Ana" <a...@e...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:78b0.0000157d.3c9093e9@newsgate.onet.pl...
½ kg wątroby wieprzowej lub wołowej
> 2 duże cebule
> > Pasztet podrobowy
>
> Odkroić ok. 15 dkg wątroby ( surowej) i odłożyć. Warzywa, mięso, podgardle
i
> resztę wątroby + ziele i liść dusić w krótkim sosie do miękkości ( 2-3
> godz.).Do stygnącego wywaru włożyć bułkę, niech namoknie. Po ostudzeniu
> wszystko ( mięso, warzywa, bułkę i ten kawałek surowej wątroby))
przepuścić
> przez maszynkę 3 x ( sitko pasztetowe).
Uświadom mnie please - jakie to sitko, bo ja maszynkę do mielenia mięsa
używam raz na pięć lat.
No, może w tym roku już ze dwa, bo dostałam elepstryczną ...
ale w sitkach się nie zdążyłam wykształcic ...
AniaK
|