Data: 2010-12-21 14:03:29
Temat: Re: Pasztet - pytanie techniczne
Od: "Panslavista" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Szpilka" <s...@g...pl> wrote in message
news:ieq2da$ktm$1@inews.gazeta.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
> news:4d107535$0$21009$65785112@news.neostrada.pl...
>> "Szpilka" <s...@g...pl> wrote in message
>> news:iepof2$ecl$1@inews.gazeta.pl...
>>>
>>> Użytkownik "medea" <x...@p...fm> napisał w wiadomości
>>> news:4d0fc2f8$0$27039$65785112@news.neostrada.pl...
>>>>W dniu 2010-12-20 21:55, medea pisze:
>>>>> W dniu 2010-12-20 19:56, Qrczak pisze:
>>>>>> Dnia 2010-12-20 19:27, niebożę Szpilka wylazło do ludzi i marudzi:
>>>>>>> Czyli, ile potrzeba mięsa na zrobienie pasztetu w 5 foremkach, każda
>>>>>>> o
>>>>>>> wymiarze 22 cm x 9 cm, wysokość 5 cm?
>>>>>>> Tak pi razy oko ile tego mięsiwa, bo nigdy pasztetu nie robiłam więc
>>>>>>> nie
>>>>>>> mam odniesienia.
>>>>>>
>>>>>> Wzięłabym jakoś 1 kg mięsa na formę. Zastrzegam - to rozważania
>>>>>> czysto
>>>>>> teoretyczne, bowiem sama jeszcze nie paszteciłam.
>>>>>
>>>>> ??
>>>>>
>>>>> Może na wszystkie 1kg max 1,5kg mięsa wystarczy IMO. Te foremki to
>>>>> raczej małe są, a do pasztetu dodaje się jeszcze coś poza mięsem.
>>>>
>>>> Oczywiście zakładam, że wątróbka to nie jest mięso, a "to oprócz
>>>> mięsa".
>>>
>>> Zaliczam w tym przypadku wątróbkę do mięsa :-)
>>> Czyli ile mam kupic w jednym mięsnym na ten pasztet :-)
>>>
>>> Sylwia
>>
>> Przestałaś być wegetarianką?
>
> Nigdy nie byłam
>
> Sylwia
A Igiełka?
|