Data: 2010-12-21 19:49:11
Temat: Re: Pasztet - pytanie techniczne
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 21 Dec 2010 09:28:16 +0100, Szpilka napisał(a):
> Użytkownik "medea" <x...@p...fm> napisał w wiadomości
> news:4d0fc2f8$0$27039$65785112@news.neostrada.pl...
>>W dniu 2010-12-20 21:55, medea pisze:
>>> W dniu 2010-12-20 19:56, Qrczak pisze:
>>>> Dnia 2010-12-20 19:27, niebożę Szpilka wylazło do ludzi i marudzi:
>>>>> Czyli, ile potrzeba mięsa na zrobienie pasztetu w 5 foremkach, każda o
>>>>> wymiarze 22 cm x 9 cm, wysokość 5 cm?
>>>>> Tak pi razy oko ile tego mięsiwa, bo nigdy pasztetu nie robiłam więc
>>>>> nie
>>>>> mam odniesienia.
>>>>
>>>> Wzięłabym jakoś 1 kg mięsa na formę. Zastrzegam - to rozważania czysto
>>>> teoretyczne, bowiem sama jeszcze nie paszteciłam.
>>>
>>> ??
>>>
>>> Może na wszystkie 1kg max 1,5kg mięsa wystarczy IMO. Te foremki to
>>> raczej małe są, a do pasztetu dodaje się jeszcze coś poza mięsem.
>>
>> Oczywiście zakładam, że wątróbka to nie jest mięso, a "to oprócz mięsa".
>
> Zaliczam w tym przypadku wątróbkę do mięsa :-)
> Czyli ile mam kupic w jednym mięsnym na ten pasztet :-)
>
> Sylwia
Watróbka to TYLKO dodatek, stanowiący 10 do 15 procent głownych składników.
Oczywiście w zwykłym pasztecie.
|