Data: 2010-12-22 10:29:54
Temat: Re: Pasztet - pytanie techniczne
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "JBP" <t...@o...pl> napisał w wiadomości
news:iesi9f$k7i$1@node1.news.atman.pl...
> Użytkownik "Misiek" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:4d11a481$0$22804$65785112@news.neostrada.pl...
>>
>> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
>> news:yb7s76zvebhj$.2lfi26bnmtwc.dlg@40tude.net...
>>>> a skad Ty wezmiesz cielecine? hm?
>>>
>>> Już wzięłam - z MAKRO :-)
>>> Do wyboru, do koloru, wszystkie elementy - tamże łopateczkę piękną
>>> kupiłam
>>
>> Cielecina w makro... No coz, na pewno nie Polska :P
>
>
> U mnie w zwykłym sklepie rzeźniczym też pojawiła się cielęcina. Świeża i
> bardzo ładna. Cena 65 zl/kg. Nie było widać chętnych do zakupu.
>
ale z tego co sie orientuje w Polsce (przynajmniej byl kiedys) obowiazuje
zakaz uboju cielat... chyba ze w ostatniej trzylatce cos w tej kwestii sie
zmienilo.
65 zeta za kilogram powiadasz? Hmmm wolal bym juz kupic poledwice wolowa za
ta cene (chociaz taka gicz cieleca w sosie chrzanowym / koperkowym /
musztardowym (do wyboru) to pychota.
|