Data: 2012-06-20 18:33:30
Temat: Re: Pektyna.
Od: "Stokrotka" <o...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Przepraszam, ale nie widzę sensu.
> Dieta bezglutenowa związana jest z problemami "przetwarzania" w organizmie
> aminokwasów aromatycznych i gromadzeniem się nieprzetworzonej tyrozyny.
> Gdzie tu jakiekolwiek nawiązanie do wielocukrów???
Pektyna jest jak mi się zdaje wielocukrem, a to podstawowy temat wątku.
>
>> Wogóle te wszystkie wielocukry,
>> często będące odpadami z jakiegoś przetwórstwa,
>> a dodawane do żywności przetważanej na słodki smak i masę,
>
> Wielocukry mają słodki smak???
Często mają słodkawy smak.
Człowiek głodny wyczuwa cukier np. w skrobi.
_________
>> często są cięzkostrawne - niezdrowe.
>...mogą być niestrawne dla ludzi, jak w przypadku celulozy....
Świat nie składa się tylko na część strawną i niestrawną.
Tak świat postszegają tylko głupie, młode szczeniaki.
Coś co jest niestrawne, nie jest żywnością. :)
A żywność: są i inne możliwości:
może być tłusta =/= ciężkostrawna, tucząca =/= tłusta,
pszetwożona =/= pakowana itp.
--
(tekst w nowej ortografi: ó->u, ch->h, rz->ż lub sz, -ii -> -i)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom.
Na stronie http://ortografia.3-2-1.pl , w zakładce "inne"
nowa wersja 1.05 programu GdakMini (syntezator mowy).
|