Data: 2012-06-23 20:41:11
Temat: Re: Pektyna.
Od: Aicha <b...@t...ja>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-06-23 22:06, Stokrotka pisze:
>>>> Tak, taka współpraca jest niezbędna, bo np. wzmożona aktywność
>>>> ślinianek jest właśnie odpowiedzią na zapachy i smaki.
>>>> Ponowię - wielocukry nie mają słodkiego smaku, a jedynie efekty ich
>>>> trawienia przez amylazę - czyli dwucukry i monocukry.
>>>
>>> Upieram się pszy swoim: pewne mają słodki smak.
>>> Dzieciak, nie obeznany z twą wiedzą, może bułeczkę ssać długo, bo
>>> wyczuwa słodkawy smak. Nie jest skażony twą wiedzą, i nie jest skażony
>>
>> Trudno, żeby nie czuł słodkiego, jak niemal do każdej bułki jest
>> dodany cukier:
> Po prostu nie masz racji, jak napisałam obok jesteś niezwykle zarozumiały.
Zdaje się, że pomyliłaś dyskutantów :) I do tego nie czytasz etykietek
produktów, które kupujesz.
--
Nie ma na tym świecie bestii podobnej złej kobiecie, chociaż bowiem
wśród czworonogów lew jest najsroższy, a wśród wężów drakon najdzikszy,
to żadnego z nich nie można porównać ze złą kobietą. (Piotr Komes)
|