Data: 2003-11-10 13:49:29
Temat: Re: Perfekcyjne ciasto na PIZZE ?
Od: "Misielin" <MichalSadowski@_NOSPAM_acn.waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ziemniaki daują wilgotność ciasta. Dzięki nim jest ono chrupiące na wierzchu
a puszyste i lekko wilgotne w środku. Trochę w stylu "pizza hut"
pozdrawiam
Użytkownik "euro" <f...@g...pl> napisał w wiadomości
news:boo2ok$356$1@inews.gazeta.pl...
>
> > Składniki:
> > Ciasto:
> > - 30 dag mąki,
> > - 3 dag drożdży,
> > - pół szklanki ciepłej wody,
> > - łyżka stołowa oliwy,
> > - sól,
> > - gotowane, przeciśnięte przez praskę ziemniaki.
>
> dzieki za kompleksowe przepisy ! Moje pytanie dotyczy na tym etapie
jeszcze
> skladnikow. Jak sie okazuje niektorzy dolewaja mleka, niektorz nie, Ty
> dodajesz rozniez ziemniaki, jakie spelniaja one funkcje w Twoim przepisie
?
>
> euro
>
>
>
|