Data: 2003-07-23 13:48:38
Temat: Re: Piasek?
Od: Marek Bieniek <m...@p...wytnij.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Wed, 23 Jul 2003 12:35:05 +0200, Maria wrote:
>> a jest cos takiego w sprzedazy? czy moze zwykly czyms barwic?
>
> Tak, jest w sprzedazy, np firmy Diamont, czy jakos tak, w tekturowych
> pudelkach. Jest drozszy od zwyklego cukru (ale zdrowszy chyba i
> fajniejszy w smaku)
O ile pamiętam, to cukier Diamanta to cukier karmelizowany, więc bez
żadnych dodatkowych wartości odżywczych czy smakowych. Wygląda
rzeczywiście podobnie do cukru trzcinowego nierafinowanego - który
bardziej bym polecał:)
Ale mogę się mylić:)
BTW - jeszcze raz się przywitam: Cześć.
Czy muszę podać jakiś przepis?
:)
m.
--
Pozdrawiam,
Marek Bieniek (mbieniek (at) poczta onet pl)
*Life is too complex for oral communication*
|