Data: 2003-11-21 11:06:49
Temat: Re: Pieczenie ciasta
Od: "I.P." <i...@g...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
"maja" <m...@g...SKASUJ-TO.pl> schrieb im Newsbeitrag
news:bpkg6a$k0p$1@inews.gazeta.pl...
> Poradźcie proszę, jak piec cisto w piekarniku elektrycznym? Do tej pory
> używałam gazowego i wszystkie placki wychodziły. Jak narazie dwa pieczone
w
> elektrycznym wylądowały w śmietniku bo albo się trochę z dołu przychwycił
> albo się nie dopiekł. Jeszcze jedna nieudana próba i zupełnie się
zniechęcę
> do pieczenia. Których grzałek używacie, bo ja piekłam tylko na dolnej, czy
> mam włączyć termoobieg? Napiszcie coś zanim podejmę trzecią próbę. W
jakiej
> temp. piec ucierane ciasto?
>
> Maja
Uzywam tylko termoobiegu, nastawia sie wtedy nizsza temp. niz przy
grzalkach, ale w kazdym przepisie jest podana temp. dla gazowego, dla
grzalek i termo.Sa jednak ciasta gdzie wsazane jest piecuzenie tylko przy
uzyciu dolnej grzalkinp. francuskie ciasto a na gorze jablka. Pieke tak juz
wieeele lat i na szczescie bez niespodzianek, chyba ze przepis byl do bani!
Ilona
|