Data: 2003-04-11 19:16:45
Temat: Re: Pieczony filet z indyka
Od: "Toffi" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kaligula" <k...@g...pl> napisał w wiadomości
news:b7686n$hfs$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witajcie Siosty i Bracia w gotowaniu
>
> Mam ogromną prosbę o jakiś przepis na hmmmm..... pieczoną pierś (filet) z
> indyka......
> Jak ją piec ? może czymś ją nafaszerować? co zrobić żeby była soczysta
Pewnie już za późno ale może się jeszcze kiedyś przydać....
Ja takie piersiątko trochę solę za to obsypuje bardzo obficie pieprzem ( z
wierzchu prawie na czarno). Dobrze jak trochę poleży...Potem do piekarnika .
Podlewam wodą trochę i przykrywam. Pod koniec pieczenia wrzucam garść
rodzynek. Upieczony kroję w plastry i układam na półmisku na zmianę z
plastrami ananasa z puszki.Posypuję "napuchniętymi" rodzynkami. Wygląda
efektownie a i smakuje niczego sobie ;)
Pozdrawiam
Toffi
|