Data: 2004-12-09 06:48:12
Temat: Re: Pieczony smalec?
Od: "I.P." <i...@g...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Magdalena Bassett" <m...@o...com> schrieb im Newsbeitrag
news:41B7ABE7.1DA5F378@olypen.com...
> Mam kilka funtow wedzonego boczku, ktory jest niezwykle tlusty,
> wlasciwie sama slonina, bardzo malo miesa. Czy aby otrzymac smalec, moge
> po prostu wstawic ten boczek w brytfannie do pieca i piec az sie smalec
> wytopi? czy mozliwy jest taki sposob, czy musze to mielic/kroic i smazyc
> jak zwykla slonine?
> MB
Tak w calosci jeszcze nie probowalam, chyba tez sie wytopi.Smalec z z drobno
pokrojonym (wysmazonym)boczkiem jest pyszny. Kilka funtow krojenia to troche
pracochlonne, sprobuj obie wersje i prosze napisz jaki byl efekt.
Ilona
|