Data: 2006-04-26 09:39:02
Temat: Re: Pieprz czerwony?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"notujaca" <n...@g...pl> wrote in message
news:C0750A35.478A%notujaca@gazeta.pl...
> Magdalena Bassett napisał(a) 25/04/2006 18:03:
>
>> notujaca wrote:
>>> No właśnie, miałam poruszyć ten temat na grupie. Chodzi mi o takie małe,
>>> suche owocki, z lekko odstająca skórką. Spotkałam się zarówno z nazwą
>>> "pieprz czerwony" jak i "różowy". Są one tylko trochę ostre i lekko
>>> słodkawe, wiem że dodaje się je też np. do deserów. Ostatnio w sklepie
>>> widziałam je nawet pod nazwą "owoce róży", no ale to była ewidentna
>>> bzdura.
>>> Jak toto się właściwie nazywa?
>>
>> http://www.uni-graz.at/~katzer/engl/Schi_ter.html
>>
>> Tam masz wszystko na temat rozowego pieprzu.
>
> Ha, dzięki, świetna strona! Czyli miałam rację co do tego, że to pieprz
> różowy a nie czerwony... A Pascal w "Życie jest piękne" opisał to jako
> czerwony. Czyli "czerwony pieprz" to co? Chili?
>
>
> --
> pzdr notująca
> krytyk rzeczywistości
Każda ostra papryka...
|