Data: 2006-04-26 10:49:24
Temat: Re: Pieprz czerwony?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> wrote in message
news:2kju42pjn1d8nponnvh72tn0qd9q8quecm@4ax.com...
> On Wed, 26 Apr 2006 11:53:24 +0200, notujaca <n...@g...pl>
> wrote:
>
>>Akulka napisał(a) 26/04/2006 11:45:
>>
>>>
>>> Użytkownik "notujaca" <n...@g...pl> napisał w wiadomości
>>> news:C0750A35.478A%notujaca@gazeta.pl...
>>>> Magdalena Bassett napisał(a) 25/04/2006 18:03:
>>>> Czyli "czerwony pieprz" to co? Chili?
>>>
>>> A nie cayenne?
>>
>>No właśnie nie wiem... A z czego jest cayenne?
>
>
> ...z pieprzu:P
> a Cayenne to miasto nad rzeka Cayenne we Francuskiej Gujanie
> (nie pamietam czy to ta ma taki parszywy klimat czy wszystkie czy
> co), pieprz tam taki jest, ale nie roslina. mieszanka kilku
> papryk o ile dobrze pamietam
>
> Pierz
> K.T. - starannie opakowana
Tabasco - też starannie opakowany.
http://www.tabasco.com/main.cfm
|