Data: 2006-04-26 16:42:06
Temat: Re: Pieprz czerwony?
Od: Marsjasz <d...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jerzy Nowak napisał(a):
> notujaca napisał(a):
> [...]
> > No faktycznie... Czyli co, to co sprzedają jako chilli i cayene to
> to samo?
> [...]
>
> Uproszczony podział chili:
> Z Habanero 10
> Macho
> Tabasco 9
> Pequin
> Cayenne 8
> Z Serrano
> Fresno 7
> Z Red Finger
> S Chipotle 6
> Z Jalapeno
> Cascadel 5
> S Pasilla
> Z Banana Peppers 4
> S Ancho
> S New Mexico 3
> Anaheim
> Z Poblano 2
> S Guajillo
> Bell 1
>
> Z - świeża
> S - suszona
> 1-10 to siła rażenia.
> pozdr. Jerzy
poszlo do notesika ale czy moge sie dowiedziec skad Pan to wydobyl
(jakis link)...
i na jakiej podstawie ta sila razenia...
w kazdym razie szukalem czegos takiego juz kilka lat temu...
pozdrawiam
Mars
|