Data: 2004-07-28 18:31:56
Temat: Re: Pierogi ruskie zagranica
Od: m...@p...onet.pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki
Ewa (siostra Ani) N. wrote:
> Le mardi 27 juillet 2004 ŕ 23:42:54, Claygirl a écrit :
>
>
>>Ewa (siostra Ani) N. napisał(a):
>
>
>>>Czekam na wiwaty tlumu :)
>
>
>>Witat, wiwat! Proszę o przepis. Ozłocę min ciocię z Paryża, która
>>ostatnie pierogi jadła podczas wizyty u nas (w Warszawie).
>
>
>
> No to chlup !
> (w ten glupi dziub)
>
> Pol kilo "mokrego" sera (tego niby "serka homo") + paczuszka purée
> proszku (125 g). Wymieszac, poczekac 5 minut... wrobic szklanke mleka.
>
> Usmazyc na zloto dwie duze cebule drobno pokrojone... wrobic takoz.
> Nastepnie pieprzu i soli w ilosciach odpowiednich.
>
> Nadziewac tym pierogi, albo nalesniki.
> Kloups.
Nonono... Jak juz znowu nabiore apetytu, to z pewnoscia zrobie ;)
--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|