Data: 2004-07-28 18:37:38
Temat: Re: Pierogi ruskie zagranica
Od: m...@p...onet.pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki
Boguslaw kempny wrote:
> Ewa (siostra Ani) N. wrote:
>
>>
>> Pol kilo "mokrego" sera (tego niby "serka homo") + paczuszka purée
>> proszku (125 g). Wymieszac, poczekac 5 minut... wrobic szklanke mleka.
>>
> To musi byc okropne. Nie lepiej zrobic sobie twarog samemu?
> Odstawic mleko zeby skwasnialo, potem lekko podgrzac,
> a jak sie zetnie przecedzic i odcisnac w plociennym woreczku.
> To naprawde niewiele pracy. Mozesz miec co najwyzej klopoty z kupieniem
> mleka, ktore zechce sie ukwasic.
No co Ty. Przeciez Ewa podawala wielokrotnie sposob na zrobienie twarogu
z mleka za granica. Problem polega na tym, ze taki twarog pozera sie
(sam) natychmiast po zrobieniu i na pierogi juz nic nie zostaje :/
Kot, ktoremu ostatnio pozarl sie twarog z 2 litrow mleka - nawet nie
zauwazylam kiedy...
--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|