Data: 2009-04-08 20:49:42
Temat: Re: Pizza - koncepcje
Od: medea <e...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Paulinka pisze:
> A ja wzięłam przepis z p.r.k. :)
To pewnie ja podawałam ;)
> Wystarczy tylko troszkę spłaszczyć, a resztę palcami w foremce wyrównać.
No, ja zwykle tak właśnie robię. Chyba że na wielką blachę robię, to
wtedy wałkuję. Zresztą ja wolę cienkie ciasto.
> Pieczarki przede wszystkim, bo najbardziej puszczają sok. Dodatkowo, jak
> chce sie mieć fajnie przypieczone salami/wędlinę/bekon etc. to warto je
> na pizzy położyć jako ostatnią warstwę, czyli bezpośrednio na ser.
Ja ostatnio gustuję w pizzy serowej. Natomiast dla Mai jest wersja
superoszczędna, bo ona tylko pieczarki, oliwki, paprykę i keczup na
pizzy toleruje, sera nie ma prawa nawet skapnąć. ;)
Ewa
|