Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!not-for-
mail
From: "marek walczuk" <m...@t...net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Placek po cygansku
Date: Thu, 15 Mar 2001 21:07:48 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 25
Message-ID: <98r79j$r21$1@news.tpi.pl>
References: <3aafbc05$1@news.astercity.net>
NNTP-Posting-Host: delta.tebo.chelm.pl
X-Trace: news.tpi.pl 984686707 27713 195.116.90.20 (15 Mar 2001 20:05:07 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 15 Mar 2001 20:05:07 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2919.6700
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2919.6700
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:46601
Ukryj nagłówki
Ja bym podal skrzydelka po kanadyjsku. Pychaaaa.
gotujesz rosol z 2 kg skrzydelek i korpusu kurczaczego.
skrzydelka na nierozpadajaco: wyciagasz je, kroisz na trzy czesci,
panierujesz i smazysz kazda czesc nastepnie wkladasz na ciasno do
brytfanny.sos robisz w nast sposob: 1500-1800 ml wody, 2 puszki koncentratu
pomidorowego, glowka posiekanego na drobno czosnku, lyzeczka do herbaty lub
nieci mniej(wg. uznania) chili, sol i pieprz do smaku. Mieszasz to wszystko,
wlewasz do patelni po smazeniu skrzydelek, doprowadzasz do wrzenia i
zalewasz skrzydelka w brytfannie. Najlepiej zrobic to w przeddzien wizyty
gosci, bo nasiakaja tym sosem idealnie i jedzac wkladasz do ust cale, a
wyciagasz same kostki.
Smacznego
Marek
Użytkownik "Orion" <o...@h...pl> napisał w wiadomości
news:3aafbc05$1@news.astercity.net...
> Czy zna ktoś przepis , albo jego lokalizacje ?
> Wiem tylko,że sam placek jest z ziemniaków i
> całość jest dosc pikantna.
> A przy okazji.....gdybyście mieli zaprosić na obiad
> 2 pary i chęć ugoszczenia ich - to co byście zaproponowali ?
> Nie mam na myśli blinów z czarnym kawiorem i szampana.
>
>
|