Data: 2001-03-16 08:22:02
Temat: Re: Placek po cygansku
Od: sadyl <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Orion wrote:
>
> Czy zna ktoś przepis , albo jego lokalizacje ?
> Wiem tylko,że sam placek jest z ziemniaków i
> całość jest dosc pikantna.
O plecaku było dosyć sporo - poszukaj w archiwach.
Zrób gulasz*, dosyć rozgotowany i dosyć pikantny.
Zrób placki ziemniaczane na całą patelnię.
Nałóż do nich gulasz i złóż na pół.
Polej śmietaną ze szczypiorkiem
Zmodyfikuj sobie ten "przepis" wg własnego uznania i smaku.
Doskonałym patentem są placki ażurowe, które podawała (?? - cholerna
skleroza - nie pamiętam kto :)
Robi się je z tartych na wiórki, surowych ziemniaków (bez maki i jajek).
Nie dość, że świetne, to jeszcze łatwiejsze w smażeniu (nie łamią się
przy odwracaniu)
sadyl
*GULASZ w rozumieniu barowym nie w sensie potrawy węgierskiej - to dla
purystów językowych :)
|