Data: 2001-03-15 20:07:48
Temat: Re: Placek po cygansku
Od: "marek walczuk" <m...@t...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ja bym podal skrzydelka po kanadyjsku. Pychaaaa.
gotujesz rosol z 2 kg skrzydelek i korpusu kurczaczego.
skrzydelka na nierozpadajaco: wyciagasz je, kroisz na trzy czesci,
panierujesz i smazysz kazda czesc nastepnie wkladasz na ciasno do
brytfanny.sos robisz w nast sposob: 1500-1800 ml wody, 2 puszki koncentratu
pomidorowego, glowka posiekanego na drobno czosnku, lyzeczka do herbaty lub
nieci mniej(wg. uznania) chili, sol i pieprz do smaku. Mieszasz to wszystko,
wlewasz do patelni po smazeniu skrzydelek, doprowadzasz do wrzenia i
zalewasz skrzydelka w brytfannie. Najlepiej zrobic to w przeddzien wizyty
gosci, bo nasiakaja tym sosem idealnie i jedzac wkladasz do ust cale, a
wyciagasz same kostki.
Smacznego
Marek
Użytkownik "Orion" <o...@h...pl> napisał w wiadomości
news:3aafbc05$1@news.astercity.net...
> Czy zna ktoś przepis , albo jego lokalizacje ?
> Wiem tylko,że sam placek jest z ziemniaków i
> całość jest dosc pikantna.
> A przy okazji.....gdybyście mieli zaprosić na obiad
> 2 pary i chęć ugoszczenia ich - to co byście zaproponowali ?
> Nie mam na myśli blinów z czarnym kawiorem i szampana.
>
>
|