Data: 2012-12-10 17:10:11
Temat: Re: Placki ziemniaczane - mrożenie masy?
Od: "Justyna Vicky S." <v...@t...poczta.bez.gazeta.tego.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:y1awb5ohbme0$.1arrhxz5i9o5j.dlg@40tude.net...
> Dodaję JEDNO jajko, łyżkę-dwie mąki, pieprz i pół cebuli startej razem z
> ziemniakami. Od zawsze tak robiła placki moja mama. Cebula i pieprz muszą
> być nawet kiedy placki mają być z cukrem i śmietaną czy borówkami z
> gruszką, nie tylko po węgiersku czy na inny słony sposób. Bardzo lubię tę
> grę smaków - słodycz plus cebula i pieprz w ziemnaiczanym cieście.
Tej mąki zawsze niewiele? Niezaleznie od ilości ziemniaków?
Szczerze mówiąc do tej pory robiłam ciut inaczej i zastanawiam się nad
zmianą proporcji :)
Pozdrawiam
--
Justyna Vicky S.
|