Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Płatki ułatwiają życie :-) Re: Płatki ułatwiają życie :-)

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Płatki ułatwiają życie :-)

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!.P
OSTED!not-for-mail
From: Animka <a...@t...wp.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Płatki ułatwiają życie :-)
Date: Fri, 5 Aug 2016 13:20:17 +0200
Organization: ATMAN - ATM S.A.
Lines: 39
Message-ID: <no1ssq$u6g$1@node1.news.atman.pl>
References: <m...@4...net>
<nng24c$v16$1@node2.news.atman.pl>
<8...@4...net>
<nntl3p$eqo$2@node2.news.atman.pl>
<h7g4yb15o8eh$.1e7p1vobmvrzu$.dlg@40tude.net>
<nnvvn3$1rp$1@node1.news.atman.pl>
<57a44889$0$15193$65785112@news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: 89-72-157-177.dynamic.chello.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: node1.news.atman.pl 1470396122 30928 89.72.157.177 (5 Aug 2016 11:22:02 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 5 Aug 2016 11:22:02 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; rv:38.0) Gecko/20100101 Thunderbird/38.7.0
Hamster/2.1.0.11
In-Reply-To: <57a44889$0$15193$65785112@news.neostrada.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:372714
Ukryj nagłówki

W dniu 2016-08-05 o 10:04, Ikselka pisze:
> Animka <a...@t...wp.pl> wrote:
>> W dniu 2016-08-04 o 19:05, Ikselka pisze:
>>> Dnia Wed, 3 Aug 2016 22:23:41 +0200, Animka napisał(a):
>>>
>>>> W dniu 2016-07-29 o 23:22, Ikselka pisze:
>>>>> Może spróbuję. I bez zadnych pomidorowych sosopodobnych papatuch! -
>>>>> ugotowane gołąbki podsmażam na patelni na tłuszczu z cebulką, dolewam kapkę
>>>>> wody, podduszam, po czym po odparowaniu nadmiaru płynu lekko karmelizuję
>>>>> pod przykrycieme, aby utworzył się złocisty sos, a wierzchnia warstwa
>>>>> kapusty lekko się zezłociła... Podaję nadkrojone głęboko, a do do środka
>>>>> nakładam tę złotą cebulkę wraz z sosikiem, który bosko nasącza i dosmacza
>>>>> nadzienie - ach...
>>>> Ja cebulę mielę razem z mięsem.
>>> Ja też! :-)
>>>
>>>> Nie dodaję jej póżniej. Gołąbki duszę w
>>>> garnku i potem ich nie podsmażam, chyba że chce 2 sztuki to podgotuję w
>>>> ich sosie w małym garnku.
>>> No i wiele tracisz. Spróbuj po mojemu.
>>>
>>> I zapomniałam dodać, że robiąc gołąbki i układając je warstwami w garnku do
>>> duszenia na każdej warstwie kładę po kilka sporych kawałków liścia selera,
>>> tego zwykłego, nie naciowego. Mama tak robiła. Jest istotna różnica - smak
>>> i aromat gołąbków przełamany selerem staje się lżejszy, bardziej
>>> wysublimowany, mniej czuć samą kapuchę. Polecam! :-)
>> Sorry. Po to robię gołąbki w kapuście, żeby czuć w smaku kapustę, a nie
>> selery.
>> Z kolei ja robię tak jak robiła moja mama :-) Każdy ma jakieś
>> przyzwyczajenia :-)
>>
> Rozumiem, że bigos też robisz z samej kapusty, żeby czuć w smaku kapustę, a
> nie wino, śliwki, przyprawy, miód i grzyby :->
>
Te przyprawy to maggi? Nigdy czegoś takiego nie kupię.

--
animka

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
05.08 Animka
05.08 Ikselka
05.08 Ikselka
05.08 Ikselka
05.08 Animka
05.08 Ikselka
05.08 Ikselka
05.08 Animka
05.08 Ikselka
06.08 Animka
06.08 Ikselka
06.08 samya
06.08 samya
06.08 Animka
07.08 Ikselka
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6