Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!koral.ias.wat.waw.pl
!k465.ias.wat.waw.pl
From: "Agnieszka" <n...@i...wat.waw.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Plesniak
Date: Fri, 14 Jan 2000 08:11:37 +0100
Organization: http://news.icm.edu.pl/
Lines: 28
Message-ID: <3...@k...ias.wat.waw.pl>
References: <jPjc4.14982$N3.348636@news.tpnet.pl>
<IDpf4.20144$X3.406323@news.tpnet.pl>
NNTP-Posting-Host: gateway.ias.wat.waw.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: sunsite.icm.edu.pl 947835139 13304 148.81.116.65 (14 Jan 2000 07:32:19 GMT)
X-Complaints-To: a...@n...icm.edu.pl
NNTP-Posting-Date: 14 Jan 2000 07:32:19 GMT
X-Original-NNTP-Posting-Host: k465.ias.wat.waw.pl
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V4.72.3110.3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 4.72.3110.5
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:21188
Ukryj nagłówki
Użytkownik Kasia Kołnierzak w wiadomości do grup
>dyskusyjnych
>>
>> Poniewaz dopiero teraz przegladalam posty z ostatnich dwoch tygodni
>trafilam
>> na dyskusje na temat plesniaka. U mnie w domu czesto sie robi takie
ciasto
>i
>> zawsze wychodzi wysmienite.
Z przykroscia musze sie przyznac, ze mnie to ciasto wysmienicie nie wyszlo.
O tym, ze jest w nim blad (to chyba blad, a nie celowe dzialanie?) zdalam
sobie sprawde kiedy ciasto konczylo sie piec. Nie podobal mi sie zapach
dochodzacy z piekarnika....A mianowicie wg przepisu do ciasta nie dodaje sie
cukru i to, niestety, czuc. Cukier dodany do bialek i dzem nie rekompensuja
tego. Ale jesli do ciasta dodamy cukier, to pewnie bedzie pyszne. Chyba, ze
tak mialo byc? Ale w takim razie ja na swoje potrzeby musze je skorygowac.
Podejrzewam tez, ze moglam dac za duzo proszku do pieczenia (w przepisie
jest "proszek do pieczenia" - domyslam sie, ze cala paczka. Problem w tym,
ze sa co najmniej dwie wielkosci, 30 i 36g).
Pozdrawiam,
Agnieszka
|